Jolanda Peek

Jolanda Peek

Web designer

7 tips voor een professionele website

Je hebt zelf een website gebouwd, maar het lukt maar niet om deze er professioneel uit te laten zien. Met deze 7 tips help ik je opweg!

Zorg dat je website responsive is

Wist je dat 57% van de website bezoeken via een telefoon zijn (Statista)?! Daar gaat het vaak fout. Een website wordt gebouwd op een computer en werkt daardoor op grote schermen goed. Alleen wordt er vaak vergeten dat deze niet automatisch, op een mobiel ook goed werkt. Hiervoor moeten aanpassingen worden gedaan, anders klikt de gebruiker weg.

Dat is dus een gemiste kans want deze potentiële klanten komen vaak niet meer terug. Zorg dus voor een goed gebouwde website, die volledig responsive is voor mobiel gebruik.

Maak je website super snel

Snelheid is key want 93% van de bezoekers verlaat een pagina als deze niet snel genoeg laad (Hubspot). Als het even kan willen we graag een pagina binnen 2 seconden kunnen zien. Niet zo professioneel dus als jouw site er, laten we zeggen zeven seconden voor nodig heeft.. Hoe je dit oplost? Begin met goede hosting! Ik kan het niet vaak genoeg herhalen en ik begrijp dat het niet zo simpel is om de juiste hosting te vinden. Daarom heb ik er een blog over geschreven, scheelt jou weer een hoop werk ;-).

Oja en als je dan toch lekker bezig bent, bekijk dan meteen even mijn 5 Quick Fix tips voor een super snelle WordPress website

Niets onprofessioneler dan een WordPress logo in de adresbalk omdat er geen favicon is geplaatst..

Zorg voor het slotje in je URL balk met een SSL certificaat

Snelheid is key want 93% van de bezoekers verlaat Je hebt het vast wel eens meegemaakt; je komt op een website en ziet in de URL balk staan: Niet beveiligd. Wekt niet echt vertrouwen op hè? Zeker niet als jij een banktransactie moet doen op die website.

Wanneer je dit in een URL ziet staan betekent dit dat gegevens niet zijn versleuteld. Hackers kunnen dan heel gemakkelijk persoonlijke- en of betaalgegevens onderscheppen. Moeten we natuurlijk niet hebben… Dus zorg nou voor een SSL certificaat dan ben je hier vanaf. Hebben je klanten weer vertrouwen in je en Google geeft je er ook meteen een hogere ranking voor :).

Gebruik een favicon (de kleine afbeelding in de adresbalk)

Niets onprofessioneler dan een WordPress logo in de adresbalk omdat er geen favicon is geplaatst. Dus verklein even je logo en voeg deze toe. Kleine moeite, groot verschil!

Wees niet bang om blokken leeg te laten, dit brengt rust.

Zorg voor goede foto’s

Het kan nog zo een mooi ontwerp zijn, maar zonder goede foto’s krijgt je website nooit een professionele uitstraling. Investeer in een fotograaf die jou vast legt op een manier die bij jouw merk past. Of maak zelf mooie foto’s met een goede camera.

Vul dit eventueel aan met wat stock foto’s, maar neem de tijd om deze zorgvuldig uit te zoeken. En onthoud: een website vol met stockfoto’s voelt snel onpersoonlijk aan en dat is in veel sectoren niet wat de klant verwacht. 

Zorg in elk geval dat de afbeeldingen bijpassend zijn of iets toevoegen aan de tekst. Dit lukt niet altijd. In dat geval kun je beter kiezen voor een illustratie of patronen. Deze kun je ook gewoon op stock sites vinden en maken je site wel visueel aantrekkelijk.

Gebruik voldoende witruimte

Dit is een heel belangrijk punt! Wees niet bang om blokken leeg te laten, dit brengt rust. Anders komt je site snel onrustig en niet professioneel over.

We ontvangen de hele dag notificaties en hebben non-stop toegang tot social media. Hierdoor krijgen de hele dag een grote hoeveelheid informatie op ons afgevuurd. Een gebruiker vind het dus fijn om even op adem te komen en gemakkelijk kan vinden wat hij/ zij zocht op jouw website.

Wees consistent

Als je eenmaal een ontwerp hebt waar je tevreden over bent, voer dit dan door over je hele site. Zo kunnen de gebruikers gemakkelijk navigeren en raken ze vertrouwt met jouw merkidentiteit. Wel zo professioneel.

Wat hierbij kan helpen is het maken van een brandsheet. Zo kun je steeds terugzien wat de hoofdlijnen van jouw ontwerp zijn. Zodat de hele website de look and feel van jouw merk uitstraalt.

Wil je een professionele website laten bouwen?

Om kleine ondernemers snel van dienst te kunnen zijn bied ik verschillende pakketten aan voor het bouwen van een website. Of neem direct contact op voor een offerte op maat.

Nu met een tijdelijke introductiekorting!